Mai multi dintre participantii la workshop-ul de istorie orala de la Iasi au fost motivati sa initieza actiuni pentru punerea in practica a celor invatate acolo, prin actiuni cum ar fi:
- formarea unor grupuri informale de lucru
- identificarea de persoane care ar trebui intervievate
- planificarea unor interviuri
Salutam cu bucurie aceste initiative. Speram din toata inima in realizarea unui efect de gen ‘bulgare de zapada’, chiar daca acum este vara 🙂
Asteptam, pe cit posibi, si reactii din diaspora. Daniel Lucescu, din Phoenix, Ar. si-a exprimat deja interesul.
Ii rugam pe toti cei interesati sa dea o mina de ajutor acestui proiect sa ne conctateze, aici, pe blogul Persona sau in privat. In afara de interviuri cu martori ai persecutiei bisericilor evanghelice sub cmunism si, de ce nu, in perioada interbelica, speram sa adunam si copii ale unor documente relevante (fotografii, inscrisuri, marturii nepublicate, articole din presa vremii etc) care sa dea o imagione cit mai completa acelei perioade.
Sugeram celor interesati organizarea unor seminarii similare celui de la Iasi, mai ales in zonele cu o prezenta evanghelica masiva: Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Suceava, etc. Suntem gata sa dam o mina de ajutor la organizarea lor, atit sub raportul planificarii programului cit si a sugerarii unor specialisti care sa faciliteze invatarea. Acest lucru va fi mai usor de realizat acolo unde exista un suport institutional adecvat (ex.: Areopagus Timisoara)
Planuim sa va punem cit mai curind la dispozitie un ghid orientativ de interviu, in baza caruia fiecare dintre cei interesati in acest proiect sa-si poata croi propriul instrument, adaptat la specificul interviurilor planuite.
Speram, de asemenea, ca oamenii de afaceri din zonele respective vor vedea potentialul proiectului si vor fi gata sa-l sustina, chiar si in aceasta vreme de criza. Oricum ar fi, cu siguranta ca nu este criza in imparatia lui Dumnezeu.
Ii rugam pe toti cei care cred in valoarea acestui proiect sa se roage pentru succesul si calitatea realizarii lui.
Etichete: diapora, ghid interviu
23 septembrie 2009 la 19:44 |
Fundatia Academia Civica cu sediul in Bucuresti, Str. Amzei are un departament foarte bine pus la punct de istorie orala referitoare la perioada comunista. Poate v-ar interesa o colaborare/un schimb reciproc de interviuri, adrese, baze de date. E in beneficiul tuturor. Eu am participat in cadrul acestui departament la realizarea interviurilor de teren, daca va pot ajuta, cu mare placere.
Succes.
28 septembrie 2009 la 12:35 |
Domnul meu, in principiu suntem deschisi la orice fel de colaborare profesionala bazata pe intelegeri si principii etice clare.
Nu stiu insa exact la ce fel de colaborare va ginditi. Puteti face ceva precizari.
Din cite stiu, si va rog sa ma corectati, Academia civica n-a valorificat inca (prin transcriere) si nici n-a pus la dispozitia cercetatorilor, interviurile de istorie orala adunate de-a lungul timpului.
Noi suntem inca la inceput, si nu avem inca o baza de date. Speram insa s-o adunam, cu vremea.
IN acelasi timp, rralizam acest proiect cu o multime de entuziasm, sper ca si cu profesionalism, dar fara prea multe fonduri, ceea ce afecteaza atit viteza de lucru, cit si alte aspecte. Speram insa ca si acest aspect sa se imbunatateasca, cu vremea.
Sanatate.
12 ianuarie 2010 la 14:09 |
apreciez eforturile dvs.si va stimez pentru ceea ce faceti
copii trebuie sa stie,sa nu mai laude vremurile odioase
din lipsa de informare
cu respect